Rize Tıp Merkezi
SAĞLIKLI İFTAR NASIL OLUR ?

SAĞLIKLI İFTAR NASIL OLUR ?


İFTAR İKİYE AYRILMALI, YEMEKLER YAVAŞ YENMELİ

İftar sofralarının çeşitliliği ve bolluğu Ramazan kültürünün en belirgin özelliğidir. Ancak açlık sonrası bir oturuşta çok fazla yemek vücudun metabolizmasına binen yükü arttırmaktadır. ✋🏻 

✔️Yavaş yemek ve iyice çiğnemek midede oluşan ani basıncı azaltarak daha sağlıklı bir iftar öğünü sağlayacaktır.

İFTAR 🍴

Orucu su ve hurmayla açtıktan sonra bir kase çorba yanında 1 ince dilim ekmekle iftara başlayın. Hurma hem gün boyunca düşen kan şekerinin dengelenmesine yardımcı hem de ramazanda sıklıkla yaşanılan sindirim sistemi sorunları için çok iyi bir lif kaynağıdır. Çorba da doygunluk saglaması ve gün boyunca artan sıvı ihtiyacı için mutlaka tüketilmelidir.

15 DAKİKA ARA 🕒

Çorba içtikten sonra verilen 15 dakikalık ara ile midenizi zorlamamış ve doyduğunuzu hissetmeniz için gerekli zamanı geçirmiş olacaksınız. 
Ara verdikten sonra ana yemeklerden etli veya zeytinyağlı sebze yemekleri yanında yoğurt/cacık veya ızgara olarak pişirilmiş et ile birlikte bolca salata tüketerek iftarınızın ikinci kısmını tamamlayabilirsiniz. 
Yemekten sonra az miktarda karpuz veya kavun, şekersiz komposto tüketilebilir. 
Maden suyu da gün içinde susuzluk ve terleme ile oluşan mineral kayıpları ve yemek sonrası şişkinliği alması için ayrıca tüketilebilir. ✔️



Web Site Guncelleme © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. LİMON BİLİŞİM